duminică, 13 noiembrie 2011

There and here...

Probabil că vă întrebaţi ce vreau să spun prin sintagma aceasta, THERE AND HERE. Ei bine, mă refer la modul în care se predă în străinătate şi la felul în care se predă aici, în dulcea noastră ţară.

http://www.vintagetooncast.com/v/viewvideo/29/ephemeral/a-is-for-atom  în acest clip este prezentată chimia, sub un alt aspect. Incitant, interesant, inedit. Cu siguranţă dacă mie mi-ar fi fost prezentată chimia aşa aş fi avut o cu totul altă părere despre această materie. Însă la noi în ţară se trece peste acest aspect şi se sare direct la îndesarea unor noţiuni, cât mai multe în capul elevilor. Ca să aveţi o imagine, un pitic (profesorul) cu un ciocan îndeasă in capul elevului întregul manual de chimie de clasa aVIIa. Şi dacă nu intră cum trebuie bate cu ciocanu fără nici o problemă. Cam aşa e în România. Iar profesorul uită că e important să îi spună copilului la ce foloseşte materia respectivă, în ce domenii de activitate e utilizată şi cât de importantă este sau nu pentru omenire. Dar piticul e pitic şi o ştie doar pe a lui...

După ce veţi viziona clipul, cu siguranţă modul de prezentare a unei materii, oarecaredin România, nu doar chimia, o să vi se pară cam fad (sau pentru a rămâne pe domeniul chimie, insipid, incolor şi inodor)!!!!
Eu una, cel puţin, cu părerea asta am rămas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu